Länderbahn kao poslodavac

Kao vodeće privatno preduzeće u železničkom putničkom saobraćaju Nemačke, zastupljeni smo na tržištu s proizvodima: alex, oberpfalzbahn, trilex, vogtlandbahn, vlexx i waldbahn, i nudimo visokokvalitetnu uslugu prevoza na teritoriji Nemačke i Češke.

Die Länderbahn poseduje i sopstvene radionice – regentalwerke – kao i železničku infrastrukturu u Bavarskoj šumi.

Duga tradicija je iza nas: postojimo kao društvo od 9. maja 1889. godine. Sedište nam je oduvek u Fihtahu (Viechtach) u Bavarskoj, pa je to i sedište privrednog društva NETINERA Deutschland GmbH, čiji smo sastavni deo od 2011. godine.

Potpisnici smo Konvencije o raznolikosti

Nur zusammen können wir bei der Länderbahn etwas bewegen.

Među našim kadrom zastupljeno je 15 nacija.

Skoro 40% naših zaposlenih je starije od 50 godina, a zastupljenost žena je dosegla već 37%.

Praktikanti, kandidati u programu prekvalifikacije i stručnjaci – svi smo jedan tim.

Zalažemo se za jednake šanse svih naših zaposlenih i smatramo da razmena iskustava između generacija, polova i različitog porekla doprinosi zajedničkom rastu.

Želite li da postanete deo DLB tima?

Lokführer gesucht

Die Länderbahn

• Nudi dugoročnu sigurnost radnog mesta

• Poznaje svoje zaposlene

• Regionalno je prepoznatljiv prevoznik

Od februara 2019. godine sarađujemo sa Železničkom tehničkom školom u Beogradu sa ciljem stručnog usavršavanja profila Tehničar vuče u Srbiji i Nemačkoj. Za odabrane kandidate sa ovom kvalifikacijom organizuju se kursevi nemačkog jezika u nekim od gradova u Srbiji (u zavisnosti od mesta stanovanja odabranih kandidata).

Naš program obuke za Mašinovođu po standardima EU polazi od osnova stečenih u prethodnom obrazovanju i/ili radu i nadovezuje se na njih.

DLB nudi zainteresovanim mašinovođama iz Srbije, a i šire, mogućnost daljeg usavršavanja za ovaj profil u našem Železničkom obrazovnom centru u Nemačkoj.

Na ovaj način možete obogatiti svoja praktična iskustva i raditi kao mašinovođa po nemačkim socijalnim i platežnim standardima. Ukoliko posedujete neku srodnu kvalifikaciju za rad na železnici, možete sa javiti da razmotrimo Vaš pojedinačni slučaj.

Die Länderbahn preuzima aktivnu ulogu u Vašoj integraciji i podržava tokom svake faze snalaženja u novom radnom i životnom okruženju.

Nakon nekoliko godina kao visokokvalifikovani i iskusni kadar možete se vratiti u Srbiju i stečenim znanjem i iskustvom doprineti unapređenju srpske železnice i postavljanju osnove za njenu modernizaciju.


Wolfgang Pollety DLB 2 min

„Sporazum sa Železničkom tehničkom školom u Beogradu predstavlja kamen temeljac za dugoročnu saradnju koja će doneti mnoge dobrobiti obema stranama."

Wolfgang Pollety, direktor Länderbahn

Kako se prijaviti za učešće u programu?

Pošaljite kratku biografiju zajedno sa motivacionim pismom.

Napomenite ukoliko postoji predznanje nemačkog jezika (nije neophodno).

Navedite srednjoškolsko obrazovanje i eventualno radno iskustvo.

Odgovorićemo u najkraćem mogućem roku i zakazati sastanak kako bismo saznali više o Vama i na osnovu Vaših iskustava napravili odgovarajući plan za ulazak u program kompanije Länderbahn. Ovo je takođe prilika da se detaljno informišete o svim fazama programa i dobijete odgovore na sva eventualna pitanja.

Prijave slati na:

aplikacija@laenderbahn.com


Popunite formular ispod kako bismo stupili u kontakt.

Sigurnosno pitanje:
Koji broj je između 1 i 3?
* = obavezna polja
Napomena o zaštiti podataka